Вучић открио о чему ће разговарати са Макроном

Срна
Вучић открио о чему ће разговарати са Макроном

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће веома важна питања за земљу бити тема сусрета са предсједником Француске Емануелом Макроном, који сутра долази, нагласивши да се још разговара о куповини авиона "рафал".

Вучић је рекао да још није све завршено када је ријеч о војно-техничкој сарадњи и куповини авиона "рафал", те да постоји једна ствар око које нема сагласности.

"Није то више питање цене, то је питање одређених гаранција. Ако то успемо да решимо, биће у реду", изјавио је Вучић за РТС.

Он је навео да би то била велика ствар за Србију јер би то значило велики напредак у борбеној готовости и војној моћи, сигурности ове земље.

"Ми нигде не изазивамо проблеме, нити то планирамо. Ово је огроман сигнал поверења између Француске и Србије. Желимо само да сачувамо своју земљу, али тиме би Србија била многоструко јача", рекао је Вучић.

Он је навео да након Макронове посјете планира да иде у Праг гдје ће учествовати на важном панелу и разговарати са чешким предсједником Петром Павелом, али и Урсулом фон дер Лајен, Мирославом Лајчаком, Владимиром Билчиком и свима који, каже, одлучују о регионалним питањима на различите начине.

"Што се мене тиче у фокусу ће бити Србија. Ја се бавим само њеним напретком, а остало препуштам њима. Они то боље знају", додао је Вучић.

На питање да ли очекује да се ситуација у вези са мостом на Ибру у Косовској Митровици промијени послије сутрашње посјете Макрона, Вучић је одговорио да су ставови Француске, САД и других чврсти када је ријеч о томе.

Говорећи о данашњем састанку са научницима из различитих области о ископавању литијума, Вучић је рекао да од њих тражи да поступају по својој савјести и у складу са знањем и образовањем.

Он је нагласио да је данас чуо много аргумената и добрих примјера, те поновио да ће већ од сљедеће недјеље да борави у Подрињу гдје ће обићи све општине и разговарати са свима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана