Вучић открио колико ће износити просјечна плата у Србији ће до половине 2025.

GS
Foto: Shutterstock

Предсједник Александар Вучић изјавио је данас, током обиласка радова на тунелу Иришки венац на Фрушкогорском коридору, да ће просјечна плата у Србији до половине 2025. достићи 1.000 евра.

"Пре свега, срећна Нова година свим људима у нашој земљи. Добро здравље, желим свима успех и велики напредак Србије, као и бољи животни стандард и обезбедићемо то", поручио је Вучић.
    
Истакао је да се сада праве пролазна времена за многе ствари које треба урадити до 2027. године, када ће бити одржан Експо у нашој земљи.
    
"Дакле, средином 2025. године, у мају или јуну, просечна плата у Србији ће бити 1.000 евра. Ја верујем да је то нешто што су генерације сањале, да ћемо успети у томе, да ће инфлација бити спуштена на ниво од три одсто, да ћемо такође дефицит даље да спуштимо, а који је сада 2,2-2,3 одсто и много нижи од предвиђеног. Тако да сам баш задовољан по том питању", рекао је Вучић.
    
Што се путева тиче, нагласио је да ћемо ове године отворити 167 километара аутопутева и брзих саобраћајница, у вриједности од готово две милијарде евра.
    
"Само ове године у вредности од две милијарде евра ће бити завршених аутопутева и брзих саобраћајница. Тиме не могу да се похвале ни много богатије, ни много моћније земље од наше Србије. Стварно сам задовољан због тога и честитам радницима кинеске компаније ЦРБЦ, који вредно раде на најдужем тунелу у Србији од 3,48 километара", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана