Вучић  открио детаље разговора са Путином након двије и по године

Танјуг
Вучић  открио детаље разговора са Путином након двије и по године

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у разговору са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином изразио наду као и прије двије и по године да Србија неће уводити санкције Русији, као и да је показао захвалност за подршку напорима у УН и подршку територијалном интегритету Србије и поручио да се то неће мијењати.

-Управо сам завршио разговор са Путином, готово две и по године нисмо разговарали. Имали смо добар отворен, дуг и садржајан разговор о ономе што је био повод - 80 година од ослобођења Београда и захвалио сам Путину на честиткама и указао на непоколебљив и слободарски дух српског народа и захвалност Србије и нашег рода - рекао је Вучић у видео поруци на Инстаграму.

Вучић је рекао да су спрске јединице заједно са Црвеном армијом учестовале у ослобађању главног града.

-Разменили смо мишљења о свим важним билатералним питањима и оним економским и посебно сам захвалио Путину на томе што је пре корекције Милера (из Гаспрома) учинио да Русија и ове године обезбеди довољне количине гаса за Републику Србију, на нивоу од шест милиона кубних метара плус два милиона, плус три милиона, ово је шема коју сте запамтили из прехтодних година која је за нас од изузетног значаја, по врло повољним ценама - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су када је ријеч о ономе што је из прошлости заостало да се преговара и да се испуни обојица изразили наду да ће компромисним рјешењем и у наредном периоду бити решено.

Рекао је да су говорили и о другим економским питањима и важној сарадњи и свим важним политичким питањима и да ће о томе говорити сутра на РТС.

-Али оно што могу да кажем јесте да сам изразио наду баш као пре две и по године да Србија неће уводити санкције Руској Федерацији, као што сам показао изузетну захвалност и за подршку нашим напорима у УН по питању различитих резолуција, а посебно сталну подршку територијалном интегритету Србије.     У сваком случају верујем да ће ово допринети даљем развоју српско руских односа и да ћемо моћи не само да се помажемо већ и да развијамо поверење између наших народа и земаља -  нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана