Вучић отказује све предизборне скупове

Танјуг
Вучић отказује све предизборне скупове

БЕОГРАД - Предсједник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић предложио је на сједници Изборног штаба да сви предизборни скупови странке, укључујући и велики скуп у Новом Саду и завршни скуп у Нишу, буду отказани, преносе београдски медији.

Како медији преносе, лидер СНС није хтио ни на који начин да угрози здравље становништва, поготово јер се на предизборним скуповима најјаче странке у земљи очекивао велики број људи.

Први такав скуп требало је да се одржи у петак Новом Саду, на којем се очекивало присуство најмање 30.000 присталица напредњака.

Вучић је на сједници Изборног штаба СНС изнио овај приједлог иако је епидемиолошка ситуација у Србији далеко од драматичне и упркос томе што је став стручњака, прије свега љекара епидемиолога, да не треба забрањивати масовна окупљања, а доказ за то је дерби Звезде и Партизана који ће бити одигран пред неколико десетина хиљада људи.

Образлажући свој предлог на сједници Изборног штаба, Вучић је навео да организовањем масовних предизборних скупова не жели да угрози здравље ни једног јединог човјека, јер је здравље и безбједност грађана Србије изнад политике.

Вучићев приједлог усвојен је тесном већином, наводе медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана