Вучић отказао све посјете иностранству због ситуације на КиМ

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Цијелу ноћ трајали су разговори предсједника Србије Александра Вучића са Србима са КиМ, који је због ситуације у јужној српској покрајини отказао све посјете иностранству.

"Уживо и телефоном, разговори су трајали јутрос до 5:30. Срби су огорчени. Последња кап која је прелила чашу је смена регионалног директора Северне Митровице Ненада Ђурића, за шта Аљбин Курти нема никакве ингеренције. Он не може да смењује", каже извор "Блица"  упознат са детаљима разговора.

За суботу у 10 часова заказана је сједница Владе Србије којој ће присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић. Он ће упознати чланове Владе о ситуацији на Косову и Метохији. 

Такође, предсједник Србије је за исти дан, у 11 сати заказао консултације са амбасадорком Кине Чен Бо, док ће се у 11.30 сати састати са руским амбасадором у Србији Александром Боцан Харченком. О ситуацији на КиМ предсједник Србије разговараће и са Синодом СПЦ.

Срби са Косова такође ће имати серију састанака, а у суботу се очекује велики скуп у Косовској Митровици гдје ће народу објелоданити свој план.

"Биће ово најтежих 72 сата у последњих 10 година, а у наредних неколико дана много тога ће бити јасније", закључује "Блицов" извор.

Танјуг сазнаје и да је Вучић  отказао  све посjете иностранству због ситуације на Косову и Метохији.

Вучић се извинио великом пријатељу, предсједнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу ЦОП 27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.

На скупу ће учествовати сви свјетски лидери од америчког предсједника Џозефа Бајдена, предсједника Француске Емануела Макрона, предсједнице Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен, Мохамеда бин Заједа и других.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана