Вучић: Осуђујем употребу вјештачке интелигенције у политичкој борби

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се противи употреби вештачке интелигенције за борбу са политичким противницима и да сматра да је то фалсификат.

Гостујући на РТС-у, а на питање новинарке да прокоментарише спотове на ТВ Пинк о појединим лидерима опозиције у којима се користила вјештачка интелигенција, Вучић је рекао да нико не би волио да се то деси њему и да је то груби фалсификат.

    
"Ја сматрам да су представници бившег ражима у праву и да то не сме да се користи. То је нешто што је недозвољиво, нефер и нешто што једна демократска држава не сме да ради и надам се да ће надлежни органи предузети одговарајуће мере. И очекујем то", рекао је Вучић гостујући на РТС-у.
    
Додао је да је власник ТВ Пинк Жељко Митровић његов пријатељ, али да то не смије да се ради.
    
"Добро је да користимо вештачку интелигенцију, али не сме се злупотребљавати. Нема смисла да стављате у уста људима нешто што нису рекли. Довољно су тога лоше урадили да нема потребе да им било шта стављаш у уста", поручио је Вучић.
    
Како је рекао, представници бивше власти су емитовали фотомонтажу његове  фотографије са Куртијем како се грле, а, како је рекао, никада се није ни руковао са Куртијем. 

"Никада то нису осудили. Не очекујем да осуђују ове бесмислене карикатуре које се о мени објављују сваки дан, нити ми смета", рекао је Вучић.
    
Рекао је да је навикао да га називају свакаквим именима и да се то видело и синоћ на фудбалској утакмици Партизана на којој су му навијачи погрдно скандирали чим нису били задовољни нечим, па макар то била и судијска одлука.
    
Вучић је рекао да после Мађарске иде на један тежак пут и да ће чим се врати, отворити стадион у Лесковцу. 
    
"То је стадион који припада држави Србији. Наћи ћемо оператера за стадион, јер нећемо то да остављамо локалним самоуправама. Предиван је стадион, завршили смо га раније, али имали смо проблем са хибридном травом. Отварамо стадион, болнице, домове здравља, крајем септембра отварам велелепну школу у Сјеници са унутрашњим базенима", рекао је Вучић. 

Једини сам у земљи који сматра да смо направили грешку са литијумом, јер је, како је рекао, његов посао да зна шта су стране службе урадиле.
    
"Добро је да имамо плурализам и да свако говори шта хоће, а ја ћу да говорим оно што је у интересу грађана Србије", поручио је Вучић.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана