Вучић: Опозиција се прије избора спремала за немире

Срна
Вучић: Опозиција се прије избора спремала за немире

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је опозиција још прије одржавања избора најавила да неће признати изборне резултате и да се унапријед спрема за немире.

Вучић је рекао да је један од лидера коалиције "Србија против насиља" Драган Ђилас о томе прије избора обавијестио шефа Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИРХ), која дјелује у организацији ОЕБС-а, Алберта Џонсона.

"Кључно питање је због чега шеф делегације ОДИРХ-а није обавестио јавност о томе шта је чуо од Ђиласа неколико дана пре избора. Зашто је то скривено? Ми ћемо на томе да инсистирамо док је света и века", навео је Вучић.

Предсједник Србије истиче да су сви знали све, те да су измишљотине све оно што су радили на изборни дан.

"Зашто ћутите? Зашто не кажете целом свету истину? Ко вам је наредио да ћутите? Коме је у интересу да ломи кичму Србији и зато што нећете да кажете да је све било припремљено? Много је важно да одговорите", поручио је Вучић.

Он је навео да су избори били чисти као суза и најпоштенији до сада.

"Нећемо им дати да украду народну вољу. То је света воља. Глас народа је глас Бога", рекао је Вучић за телевизију "Пинк".

Он је поручио да ће листа "Србија не сме да стане" потврдити побједу на парламентарним изборима који ће у суботу, 30. децембра, бити поновљени на 32 гласачка мјеста, те додао да постоји могућност да освоји и 130. мандат.

Вучић је оцијенио да порука опозиције да неће учествовати на поновљеним изборима говори да су свјесни да су изгубили изборе 17. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана