Вучић: Они који нису пријатељи увек ће тражити длаку у јајету

Танјуг
Вучић: Они који нису пријатељи увек ће тражити длаку у јајету

Ниш – Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Нишу да ће Србија наставити да води политику економског и војног јачања, јер је то темељ да земља буде независна и да самостално доноси одлуке, а они који јој нису поријатељи, истиче, увијек ће, и у томе и у свему другом, тражити длаку у јајету.

Вучић је, у изјавама новинарима на питање како коментарише негативне реакције из региона због обнављања војног потенцијала Србије, а истовремено се оцјењују сасвим нормалним војне вежбе у Хрватској које директно имају за циљ смањење утицаја Москве у региону, рекао да када се види начин на који критикују политик Србије онда је јасно да би жељели да је њихова политика - политика "слабе и неуспјешне Србије, и политика економског слабљења Србије".

"Наша политика је политика економског јачања, војног снажења, након деценија пропадања. Нисмо имали ниједан авион који је могао да полети да заштити наше небо. За јачање су били потребни новац и огромне реформе. Војно и економско снажење је услов да сачувате своју независност и да неко други не доноси одлуке уместо вас", објаснио је он.

Истакао је да Србија никога не угрожава, неће никога да дира, нити да напада, и да никоме није узимала територије као што су неки из региона учествовали у одузимању територије Србије.

"Очигледно је да постоји код неких нека врста зебњи од обнове снаге Србије. Србија ће бити све снажнија, и неће тога да се стиди, већ да се поноси. Такву политику ћемо наставити и у будућности", поручио је Вучић.

Рекао је да што се тиче напада на њега лично одавно се због њих не секира, као што га је то погађало 2014. или почетком 2015, јер је разумио да против њега немају ништа, већ желе много слабију Србију, да могу да је уцјењују око Косова, да не може да буде равноправна са другима, а све представљајући као тежњама за доминацијом и нове хегемиње.

Вучић је подвукао да ће Србија настављати да буде све јача у војно полицијском смислу, као сваком другу.

"Они који су нам пријатељи они ће се радовати, радоваће се сваком новом хеликоптеру, а они који нису тражиће длаку у јајету", закључио је предсједник Србије након присуства церемонији затварања међународне вјежбе у области ванредних ситуација "Србија 2019".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана