Вучић: Охрабрујуће европске поруке Туска

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је премијер Пољске Доналд Туск донио охрабрујуће европске поруке Београду и да ће подржати Србију на путу ка ЕУ.

"У једној личној ноти желим да му захвалим што је и као председник Европског савета доносио важне поруке Београду у тренутку када су постојале сумње око европског пута Србије", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду након састанка са Туском.

Он је истакао да је Пољска важан партнер Србије у економији, наводећи да је размјена двије земље у 2023. године износила више од двије милијарде евра.

"Очекујемо да она буде и виша у наредним месецима. Пољска нам је сада на седмом, осмом или деветом месту као економски партнер. Само да бисте разумели тај скок. Пољска ће нам помоћи у сфери иновација, стартапова", рекао је Вучић.

Он је истакао да је са пољским премијером разговарао и о важним политичким питањима.

"И Туск и јуче /премијер Грчке Киријакос/ Мицотакис пренели су ми важне поруке. Отворили су неке нове видике по питању прикључења Србије ЕУ. Знам да ће Туск подржати Србију на европском путу", истакао је Вучић.

Он је навео да је замолио премијера Пољске да саслуша став Београда када је ријеч о Косову и Метохији.

"Он је `крив` што ја нисам у Казању и премијер Туск жели да види пуну усклађеност Србије са ЕУ, укључујући и увођење санкција Руској Федерацији", рекао је Вучић.

Туск је раније данас разговарао и са предсједником Владе Србије Милошем Вучевићем, а одржана је и пленарна сједница делегација влада Србије и Пољске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана