Вучић: Огроман новац уложен у рушење власти у Србији

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у рушење власти у Србији уложен огроман новац, наводећи да су у првих шест мјесеци невладине организације (НВО), које је назвао политичким, добиле 78 милиона евра.

Вучић је истакао да су током ове и прошле године у Србију ушле рекордне суме различитим НВО и другим субјектима, додајући да је ријеч о десетинама, па и стотинама милиона евра.

„Наредних дана ће бити врло интересантно и и јавост ће сазнати како то иде и како све функционише. Видеће се да је огроман новац убачен у нашу землју с несумнјивим цилјем дестабилизације Србије“, рекао је Вучић у Медвеђици код Жагубице.

Коментаришући извјештај Министарства сполјних послова Кине, у којем се наводи да је амерички Национални фонд за демократију /НЕД/ финансирао прошлогодишње протесте у Србији, Вучић је рекао да је, када је прочитао дио анализе, тражио комплетан извјештај, у којем има много занимљивих ствари и за неке друге земље и ентитете.

„Чудне ствари су се дешавале у Србији и прошле и ове године. Када кажете да никавог копања литијума неће бити две године, а они који протестују настављају да инсистирају на тој теми, онда је то много чудно, баш као и демонстрације прошле године, које су покренуте када је један монструм убио децу у школи, која је имала чувара и све друго“, рекао је Вучић.

Он је додао да је у његово рушење огроман новац уложен још прије седам-осам година и да је, рачунајући медијске садржајима и све друго, ријеч о милијардама евра.

„То је огроман новац и огроман притисак на нашу земљу“, навео је Вучић.

Говорећи о најавама Приштине да ће отворити мост на Ибру у Косовској Митровици, Вучић је истакао да је руководство Србије свакодневно на вези са представницима међународне заједнице и Кфора.

„Од њих очекујемо да одрже дату реч, а то је да отварања моста неће бити без сагласја, односно заједничке воље две стране. Те заједничке воље нема, па мост не може бити отворен. Али, видели сте да су они /Приштина/ расписали изборе за 9. фебруар /наредне године/. Сада је то све за њих изборна кампања и зато могу да се очекују додатни проблеми“, рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана