Вучић: Одсјекли смо главу мафији, пипака и даље има

Танјуг
Вучић: Одсјекли смо главу мафији, пипака и даље има

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас грађанима да је Србија веома сигурна и безбједна земља и да грађани не треба ничега да се плаши, пошто је хапшењем криминалне групе Вељка Беливука одсјечена глава мафији.

Вучић је у интервјуу Танјугу рекао да већ годину и четири мјесеца у Србији није било ниједно мафијашко убиство.

На питање како коментарише недавни случај пуцњаве у Панчеву, предсједникСрбије  је рекао да су сви учесници одмах ухпашени, али да су у питању биле банде, а не мафијашки обрачун.

На питање да ли постоје краци или огранци Беливукове организације, рекао је да их има и да ће их увијек и бити, али да је глава мафије одсјечена и склоњена.

Напоменуо је да не постоји ниједна земља у свијету без криминала који увек има пипке.

-У Балтимору има више убистава за месец дана него за годину дана у Србији. Србија је веома сигурна и безбедна земља, а да увем може боље, може - навео је Вучић.

Напоменуо је да чињеница да „нисмо имали ниједно мафијашко убиство годину и четири месеца довољно говори за себе, пошто никада од 1990. године нисмо имали тако дуг период без таквих убистава“.

Протести због екологије плаћени споља

Александар Вучић каже да Србија улаже огроман новац у еколошке пројекте, да су еколошки протести испред зграде Предсједништва демократско право, али и да су међу њима и политичари који добијају новац за организацију тих протеста.

Вучић је у интервјуу за Тануг рекао да испред кабинета сваки дан има неке протесте.

-Дођу са вувузелама то је тачно тако да не можете ништа да радите, а онда дођу са неким трубама, а онда неки са разгласом... Тек толико да не можете да ништа да радите, па морам да се селим у другу канцеларију, али све је то демократија, све је то у реду - рекао је Вучић.

На констатацију да је бивши амерички амбасадор Ентон Годфри рекао да Србија има еколошке проблеме, али да му је драго да јача еколошки покрет, Вучић, каже да није чуо да је бивши амерички дипломата то рекао.

Вучић је изјавио да Србија има озбиљан проблем недостатка нискоквалификованом радном снагом и занатлијама, али да први пут пут биљежи повратак љекара из Њемачке, па чак и медицинских шестара, јер плате у Србији расту и да нема недостатака ни другог висикостручног кадра.

Нагласио је да недостају занатлије са средњом стручном спремом и нискоквалификовани радници „које сада већ почињемо да увозимо“.

-У овом тренутку на Моравском коридору више од 1.000 радника су Индијци и Турци. У Београду на води раде људи из БиХ, прије свега из ФБиХ, те из Индије и дугих земаља - рекао је Вучић.

-Морамо да пронађемо начин да вратимо део возача, водоинстелатера, еклектричара, бравара, заваривача... Једва да имамо довољно машиновиђа. Мислим да их је свега 11 или 15 за возове до 200 км на сат - рекао је председник Србије.

Додао је да постоји проблем са пилотима цивилне и војне авијације и да су зато стално отворени конкурси за те послове и додао да ће пилоти имати све веће плате.

Вучић је рекао да ће део недостајуће радне снаге да долази из земаља региона, где су плате ниже него у Србији а незапосленост већа и да ће људима који из околних земаља буду долазили у Србију да раде, бити признаван стаж.

В.д. директора ЕПС-а за пет, шест дана

Александар Вучић најавио је вечерас да ће питање директора „Електропривреде Србије“ (ЕПС) бити ријешено у наредних пет-шест дана, а у међувремену ће бити расписан конкурс.

Најприје ће, казао је, бити постављен вршилац дужности и то ће бити неко од стручних људи.

На питање ко ће то бити, Вучић је рекао да то треба питати владу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана