Вучић одговорио Бајдену: Србија неће бити плен као 1999. године

Б92
Foto: Танјуг,АП

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија није и неће бити плијен као што је била 1999. године.

Вучић је казао да су се за Србију закачили многи, а посљедњих дана и Весли Кларк, као и Џозеф Бајден.

"Причали су о Балкану и 1999. Моје је да кажем да ми никога не дирамо, али Србија више никада неће бити било чији плен, као 1999. године! Србија је данас озбиљна и одговорна држава, жели мир, али никоме неће дати да угрози слободу нашег народа", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао и да је Весли Кларк оставио неизбрисив траг на Балкану, али не тако што је градио путеве, већ убијањем нашег народа и наше дјеце.

"То су историјске чињебнице", рекао је предсједник Србије Александар Вучић и додао:

"То нико неће избрисати никада. Што се тиче мојих жеља, ја немам портпарола. Неретко се обраћам јавности, да ми је идеја прављење Велике Србије, рекао бих. Мени је драго да они уживају у нападима на Србију, то значи да смо оснажили и ојачали. А још се и користе неистинама, што је доказ да су немоћни".

Рекао је и да му је интересантна изјава Кларка да смо ми агенти или пиони Русије на Балкану.

"Моја порука њему је да нисмо ничији пиони. Како нисмо руски, нисмо ни амерички. И никада нећемо бити. Овде живи слободарски народ, који је ценио и гинуо своју слободу. Слобода је најпреча, и то би било добро да је ту лекцију и 1999. савладао. Некима прође цео живот, а не савладају лекције. Србија не служи ниједној великој сили, већ само свом народу", поручио је Вучић.

Подсетимо, предсједник Србије Александар Вучић обишао је реконструисани пут Студеница-Рудно. Он је прије обиласка пута посјетио манастир Студеницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана