Вучић: Очигледно је многима потребно да направе хајку против Србије

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је очигледно многима потребно да направе хајку против Србије као и да је очигледно да су многи жељели да Србија буде кажњена.

Одговарајући на питања новинара о писму потпредсједника Српске листе Милана Радоичића који је навео да Београд нема никакве везе са дешавањима на Косову и Метохији, Вучић је рекао да Србија не би уништила своју позицију.

"А прича о томе како је то оружје Србије, па шта ако је то оружје Србије? Кад наиђете на десет пута више нашег оружја у Украјини то значи да смо ми повели рат у Украјини? Какве су то глупости?", упитао је Вучић.

Вучић је истакао да не разуме о чему се ту ради, али да је очигледно да је многима потребно да направе хајку против Србије као и да је очигледно да су многи желели да Србија буде кажњена.

Разговор са Блинкеном о ситуацији на КиМ

Вучић је изјавио да је данас имао дуг телефонски разговор, не лак, са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном о ситуацији на КиМ.

"Има неколико ствари око којих смо се сагласили и неколико ствари око којих се нисмо сагласлии. Сагласили смо се да је потребна деескалација, да је потребна значајно већа улога КФОР-а и Србија ће ту већу и значајнију улогу КФОР-а на КиМ увек и свакако подржати, волели бисмо да је она чак искључива на северу КиМ, сагласили смо се и негирао сам неистине о највишем степену борбене готовости наших снага, јер то нисам потписао и није тачно и немамо ни упола толико снага колико смо имали пре два-три месеца", рекао је Вучић новинарима у згради Геозавода послије сусрета са изаслаником председника УАЕ принцем пријестолонасљедником Абу Дабија шеиком Каледом бин Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном и предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном.  

Вучић је рекао да се нису сагласили око природе онога што се догодило на КиМ посебно везано за косовски суверенитет.

"На питање одакле нам приче, ја то не желим сада због породица настрадалих да говорим, али ћемо о томе јасно да говоримо и не желим да било шта сакривам и не интересује ме шта било ко у свету мисли по том питању, јер ми имамо доказе да је најмање једно, а могуће два лица буквално хладнокрвно ликвидирана и да нису били ликвидирани у борби већ рањени, били су у животу, предали се, а онда су хладнокрвно са мале удаљености ликвидирани", рекао је Вучић.

Каже да није желео да се сагласи да је то била било каква перфектна професионално урађена акција и додао да је поставио питање зашто Еулекс одбијен да буде на сјеверу.

Вучић је навео да је амерички секретар говорио и о могућим мјерама уколико се не будемо понашали на одговарајући начин.

"Ја сам рекао - ви сте велика земља, велика сила, ваше је да чините што мислите да морате, ја сам апсолутно против тога и мислим да је то врло лоше, али постоје ствари којих ми морамо да се држимо, а то је пре свега истина", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана