Вучић: Очекујемо провокације Албанаца, Кфор да реагује

СРНА
Вучић: Очекујемо провокације Албанаца, Кфор да реагује

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да на Косову и Метохији очекује даље провокације 14. и 15. августа због насилног отварања моста на Ибру, који дијели сјеверни српски дио Косовске Митровице од јужног албнског дијела, те је позвао Кфор да то спријечи.

"Позивамо Кфор реагује и да не дозволи једнострано отварање моста. Имамо поштовање према оцој мисији и вјерујем да ће свој посао да уради", рекао је Вучић новинарима у Палати Србија.

Он је оцијенио и да ће у међувремену стране агенуре покушати да наметну неке нове српске лидере на Косову и Метохији са циљем да их одвје од званичног Београда.

"Покушаће да их одвоје од Београда и да кажу да их Београд више не занима и да са Аљбином Куртијем договрају како да буду његова слуге, а да уставри раде за стране интересе", рекао је Вучић.

Поводом писања медија у региону о протестима у Србији, Вучић је рекао да разумије њихово одушевљење и жељу да Србији буде лошије и нема никакав проблем са тим.

"Мислим да сваки човек кад прочита шта се дешава у Приштини, Загребу, потпуно му је јасно на којој страни треба да буде. И да истог тренутка све одлично разуме. Само не разумем зашто су људи који живе у овој земљи желели да униште привреду Србије", рекао је Вучић.

Он је истакао да Загреб, Сарајево и Приштина не би били толико против јадарита да то можда није бар мало добро за Србију.

"Само вас моли да ствар рационализујемо и разговарамо о чињеницама. Само размислите, да ли би у Загребу, Сарајеву и Приштини били толико против и јадарита и неког Вучића да то можда није бар по мало добро за Србију? Посебно кад им погледате све друге ставове по питању Косова и Метохије, Јасеновца, Сребренице и по сваком другом питању", рекао је Вучић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана