Вучић: Очекујем да израелска страна покаже разумијевање за став Србије о Космету

Срна
Вучић: Очекујем да израелска страна покаже разумијевање за став Србије о Космету

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић пренио је данас министру спољних послова Израела Елију Коену очекивање да ће израелска страна, упркос признању једнострано проглашене независности Косова, показати разумијевање за српске ставове о питању Косова и Метохије.

Вучић је нагласио да су односи Србије и Израела засновани на историјској блискости српског и јеврејског народа, који су вјековима дјелили трагичну судбину, посебно током Другог свјетског рата.

Он је упутио позив израелском премијеру Бењамину Нетањахуу да посјети Србију и предложио да том приликом буде организован велики бизнис форум, на којем би учешће узеле и земље региона, као и друге пријатељске земље.

Коен је захвалио српским властима и народу на чувању мјеста страдања Јевреја и позвао да се, на основама међусобног поштовања, унаприједи свакодневна сарадња Србије и Израела.

Саговорници су размотрили области које пружају највеће могућности за сарадњу, попут науке и иновација, пољопривреде и других, с обзиром на то да се она сад углавном одвија кроз дугогодишње значајно присуство израелских инвеститора у сектору градње некретнина, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана