Вучић: Очекује се много тешких ситуација за Београд

Срна
Вучић: Очекује се много тешких ситуација за Београд

БЕОГРАД/ВАЉЕВО-Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује много тешких ситуација за Србију у наредном периоду, те да је готово сигуран да ће Западњаци доћи са неком "генијалном" идејом да Београду доставе текст статута заједнице српских општина о којем неће да ништа да га питају.

Поводом бацања експлозивне направе на зграду општине у сјеверној Косовској Митровици, за шта је самопроглашено Косово оптужило Србију, Вучић је напоменуо да је Београд већ данима пријављивао највећим свјетским службама шта Приштина планира да уради.

"Је ли то, као и оружје пронађено испред општине Звечан, на дохват руке НАТО и косовској полицији? Ми смо пре тога данима пријављивали највећим светским службама шта планирају да ураде", навео је Вучић.

Он је новинарима у Вањеву рекао да сви у свијету знају ко је тај ко покушава да ексалира ситуацију, ко се "игра рата" и по сваку цијену га жели, ко шаље такозване косовске снаге безбједности на сјевер Косова које, према Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН, не смију ни да постоје.

Коментаришући изјаву предсједавајуће Савјета Федерације Русије Валентине Матвијенко да је у посљедње вријеме све више назнака да је Запад започео активну фазу припреме терена за "обојену револуцију" у Србији, Вучић је рекао да је с пажњом прочитао њен текст и да она одлично познаје ситуацију на Балкану, те да му је највише привукла пажњу њена синтагма "мрежно-центрични напад".

"Очигледно да у Русији са пажњом прате догађаје у Србији. Када видите да ништа нема смисла, онда је јасно да нешто чудно постоји", рекао је Вучић, и подсјетио на изјаву једног од лидера опозиције да ће у Бубањ Потоку код Београда блокирати пут за милион Турака који туда пролазе из Европе на путу ка Турској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана