Вучић обећао помоћ младићу ког су албанци тешко ранили

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас Богдана Букумирића кога су Албанци тешко ранили прије 18 година код Гораждевца и обећао да ће учинити све да помогне овом младићу да се скући.

"Као председник Србије, вјерујем да ћу имати снаге да Богдану, на неки начин, у томе помогнем. Такође, обећао сам му да ћу разговарати са представницима свих наших надлежних органа да понуде додатне награде за било каква сазнања о језивом злочину са Бистрице и да се потрага за злочинцима не прекида никада, те да убице знају да, док су живи, неће имати мира", написао је Вучић на "Инстаграму".

Предсједник Србије је подсјетио да је Богдан Букумирић тешко рањен 13. августа 2003. године на ријеци Бистрици док се купао са другарима из Гораждевца.

"Тешко су рањена и два Букумирићева другара, док су друга двојица Пантелија –Дакић- и Иван –Јоровић- убијени само зато што су припадали српском роду. Тада је петнаестогодишњи дјечак Богдан погођен са осам метака, а Албанци и међународна заједница никада нису пронашли оне који су тај гнусни злочин починили", навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана