Вучић о санкцијама Русији: Држали смо се своје политике самосталности, вјерујем да ћемо моћи и даље

Г.С.
Вучић о санкцијама Русији: Држали смо се своје политике самосталности, вјерујем да ћемо моћи и даље

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да што је компликованија ситуација у свијету, да нема сумње да ће нама бити теже.

Додао је да ће Србија бити у тежој позицији по питању санкција Русији и да нагласио да смо се за сада држали своје политике самосталности и вјерујем да ћемо моћи да то чинимо и убудуће.

- Обојица (Владимир Путин и Џозеф Бајден) су показали велику одлучност, бескомпромисност, да исправе неправде, да побиједе. То ће нама представљати само додатни проблем. Запад ће жељети да Путину узме из руке косовску карту, бићемо у тежој позицији по питању санкција, али тако је годину дана. Ми смо се за сада држали своје политике самосталности, вјерујем да ћемо моћи да то чинимо и убудуће - рекао је Вучић.

Додао је да је цијели свијет данас пратио говоре предсједника Русије и предсједника САД.

- Оба говорника потврдили су огромне разлике које постоје у доживљају данашњег свијета, потезима који предстоје и да се иде у даљу ескалацију. Нико није говорио о миру, већ само о победи над другом страном. За предсједника Путина истина је на страни Русије, за предсједника Бајдена “Украјина није мјесто на ком ће Русија да побиједи”. Идемо ка даљем распламсавању сукоба - навео је он.

Изјавио је да Србија мора да прихвати изазов да буде добро наоружана да бисмо одвратили свакога од потенцијалног напада на нашу земљу.

- Вријеме је да прескочимо ужасни круг несреће и ратова за српски народ - поручио је Вучић из Абу Дабија за Пинк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана