Вучић о пресуди за убиство Ћурувије: Велика неправда и ужасно лоша ствар за Србију

Танјуг
Вучић о пресуди за убиство Ћурувије: Велика неправда и ужасно лоша ствар за Србију

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да је ослобађајућа пресуда Апелационог суда за убиство новинара Славка Ћурувије велика неправда и ужасно лоша ствар за нашу земљу.

"Ужасно лоша порука за свакога ко се бави тим послом у нашој земљи, ужасно лоша порука за наш правни систем", рекао је Вучић у емисији Ћирилица на Хепију. Такође, истакао је да је био шокиран што је Министарство правде ћутало три дана.

"Био сам шокиран тиме да Министарство правде ћути три дана. И позовем министарку правде у суботу и она ми каже - ми се виђамо са овим и са оним у понедељак, па да видимо шта је то што можемо. А викендом не радите?", рекао је Вучић.

Апелациони суд је у петак објавио пресуду којом је правоснажно ослободио четворицу некадашњих припадника Државне безбједности оптужби за учешће у убиству новинара и власника листа Дневни телеграф и недељника Европљанин Славка Ћурувије 11. априла 1999. године.

На питање како коментарише то што поједини медији пишу да је то била "последња освета Александра Вучића Ћурувији", Вучић је рекао да је управо он тражио да се формира комисија, да се заврши поступак и да кривци буду кажњени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана