Вучић о писму европарламентараца: Потписници желе „модерну“ Србију која каже Српска је геноцидна

Тануг
Вучић о писму европарламентараца: Потписници желе „модерну“ Србију која каже Српска је геноцидна

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да нема проблем са писмом и иницијативом које су потписали европарламетарци, јер би он за њих био добар, а Србија „модерна земља“ када би рекла да је Република Српска геноцидна творевина, Косово албанско, када би мање напредовала, увела санкције Москви и послала добровољце у Украјину да се боре против Руса.

Вучић је то рекао на ТВ Хепи упитан да прокоментарише како се осјећао поводом иницијативе европарламентараца, који су од званичника САД, ЕУ и Велике Британије тражили, између осталог, да се према Вучићу води чврста политика.

Вучић је рекао да нема проблем са писмом које је потписало мање од један одсто од више од 6.000 парламентараца.

-Има 6.111 европарламентараца. А потписало је нешто више од 50. То је 0,9 одсто. Некада је 90 одсто мислило тако о нама, а сада их је много мање - рекао је предсједник Србије.

Како каже, иницијатива је суштински прављена против Србије, а говори само о Вучићу.

- Питао сам се да ли је могуће да сам толико тога доброг урадио за Србију, да они који не воле Србију само у мени виде проблем - рекао је он и додао да је негдје био поносан због тога, јер зна шта сви они желе за Србију, и Боб Менендез, британска посланица Алиша Кернс. Додао је да „не можемо да променимо сенатора Боба Менендеза, да је он главни албански лобиста“.

- Срећан сам што ту нису неки други који су били – истакао еј Вучић.

Изразио је жаљење што нико не ради озбиљну анализу.

-Рећи ће “желимо модерну Србију“, а за њих је модерна Србија само она која мисли да је Република Српска геноцидна твроревина, да је Косово албанско, ... и да Србија нема ништа са Косовом. Па да нам кажу да је 30 одсто Срба у Црној Гори ништа, а да их интересује 24 одсто Алабанца у Северној Македонији ....Еј, Срби постаните Црногорци, говорите српским, али по нашим вредностима националност више није важна... - рекао је Вучић.

Додао је и да би, ако је могуће, „да уведемо санкције Русији и пошаљемо добровољачке одреде у Украјину да се боре против Руса, тада он за њих био најдемократскији председник на свету и Србија најуспешнија земља“.

Просјечна плата

Александар Вучић изјавио је да ће за четири године плате у Србији достићи 1.200 или 1.300 евра.

- Ми ћемо за четири године у потпуности променити лице земље и тада ће нам плате просечне бити већ 1.200 или 1.300 евра, а не заборавите била је 320 евра - рекао је Вучић у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи.

Он је истакао да Србија имавеома уређене и добре јавне финансије, као и да држава нема никакве проблеме са ликвидношћу.

- Суштински нам новац од ММФ-а није потребан, ми имамо данас око 4,9 милијарди на рачуну и никакав проблем са ликвидношћу немамо, већ имамо проблем са дефицитом, јер имамо огромна инфраструктурна улагања, јер много новца трошимо на развој Србије, а то морате да радите да бисте имали већи  раст. И то су важне ствари за земљу - навео је Вучић.

Напоменуо је да је увек за присуство ММФ-а да би нас контролисали, као додатни надзор и додао да сада користимо и новац од ММФ-а јер је други новац на тржишту много скупљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана