Вучић о изборима на сјеверу КиМ: Званично ће тог дана бити обиљежена срамота Европе и свијета

ГС
Foto: Спутњик

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће у недјељу, када се одржавају избори у четири општине на сјеверу Косова и Метохије, бити ужасан дан за демократију и тежак дан за српски народ.

Додао је да ће то бити дан у ком ће званично бити обиљежена срамота Европе и свијета због онога што су организовали и што чине.

- Биће ужасан дан за демократију и тежак дан за српски народ, и дан у ком ће званично бити обиљежена срамота Европе и свијета због онога што су организовали и што чине. Срби неће учествовати на изборима на сјеверу КиМ јер ЗСО није формирана десет година - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је додао да више нема ниједног српског кандидата у Сјеверној Митровици, Лепосавићу и Зубином Потоку.

- Послије повлачења Александра Јаблановића вечерас, ни у Лепосавићу ни у Косовској Митровици и Зубином Потоку, немате српских кандидата, а и у Звечану као да немате. Срби су рекли да ће се у институције вратити и бити на изборима када се имплементира ЗСО. Ово је срамота Квинте. Они ће да одрже изборе. Срам их било све те лажове заједно, комплетну Квинту - рекао је Вучић.

Вучић је навео да је једини циљ да сломе Србију.

- Нећу им дати да сломе Србију. Приштина ово ради да би рекла да нема српских општина на сјеверу и да нема потребе да се формира ЗСО, Курти ће бити градоначелник четири општине на сјеверу Косова - навео је Вучић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана