Вучић о гласању у УН: Уцењују Србију, не мене лично

Тањуг
Вучић о гласању у УН: Уцењују Србију, не мене лично

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас, поводом гласања у Уједињеним нацијама да се Русија избаци из Савјета за људска права те свјетске организације, да је првобитна одлука била да Србија буде уздржани, али да земља трпи огромне притиске, са свих страна.

“Људи кажу што нисте у свему против… Можемо да буде уздржани, и онда су и једни и други против вас.. Наша прва одлука је била да будемо уздржани, а онда добијете безброј тешких притисака”, рекао је Вучић.

Како каже, није ријеч о притисцима и уцјенама против њега лично, већ уцјењују Србију.

“Кажу, да ли знате да се одлучује о Србији, хоћемо ли бити изузети из пакета санкција за нафту…и да ли ћемо после 15. маја моћи да увозимо нафту”, рекао је Вучић.

То, појашњава, значи да НИС после 15.маја неће моћи да увози нафту због одлуке ЕУ, за коју Брисел каже да није донијета против Србије, што им каже, вјерује, те да се само “случајно” односи на Србију.

“Одлука је таква да од 15. маја не можемо да увозимо нафту било одакле, јер је Гаспром већински власник НИС-а. Посебно са територије ЕУ не можемо да увеземо. Или можемо али троструко скупље… И онда вам кажу па добро, гласање је у 16 сати…”, рекао је Вучић.

Истакао је да то није одлучујуће за доношење сваке одлуке, али да нама у сваком тренутку лебди оно што је хрватска штампа најавила данас, о нуклеарном удару на Србију.

Није то, каже, стварни удар атомским ракетема, већ санкције против Србије, а то значи заустављање европског пута Србије.

“За све паметне, велике патриоте, које нису добили орден Невског или су кукавички пристајали на притисак у Бриселу - немојте то да радите. Србија је једина земља у Европи која није увела санкције Русији и није коспонзорисала ту резолуцију, а јесу Румунија, Бугарска, БиХ, Грчка, Црна Гора Хрватска, сви”, рекао је Вучић.

Указао је и да Србија није национализовала ниједну руску фирму, спремна да се одрекне права прече куповине не отима руску имовину.

“Ми издржавамо да држимо тај курс, поштен, моралан и частан, а да немамо такву врсту притиска да смо склоњени из остаска света, већ се с поносом држимо на путу ка ЕУ, хоћемо да га унапредимо, али нећемо даокренемо леђа традиционалним пријатељима”, рекао је Вучић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана