Вучић о гласању у УН: Србија се понашала часно и одговорно, захвалност Пескову на разумијевању

Срна, Танјуг
Вучић о гласању у УН: Србија се понашала часно и одговорно, захвалност Пескову на разумијевању

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изразио је вечерас захвалност портпаролу Кремља Дмитрију Пескову на разумијевању за гласање Србије за суспензију Русије у Савјету за људска права УН.

-Сви говоре о Вучићевој и Орбановој (Вуктор, предсједник Мађарске) издаји. Свако ко је иоле фер са лакоћом закључује да се Србија понашала у складу са нормама међународног јавног права, да се понаша морално, часно, принципијелно и одговорно - рекао је Вучић новинарима након војне вјежбе "Ватрени штит 2022".

Вучић је истакао да је спреман да "гута жабе" да би српски народ могао да дигне главу и има свој понос и достојанство.

-Тражим само поштовање за одговорност и да разумеју ситуацију нимало лаку ни једноставну - рекао је Вучић поводом гласања Србије у Савјету безбједности УН.

Вучић је указао да је немогуће у политици увијек доносити одлуке које вам се свиђају и да је зато задовољан што, како каже, 60 одсто људи, али и значајно преко тог броја, добро разумије шта је одговорност, а шта неодговорност.

-Ако хоћете да вам се додворавам уништићемо своју земљу за седам дана, а ја хоћу да се боримо за фабрике, људе, инвестиције и за пријатељство и принципе, као и да можемо себе да погледамо у огледало и да имамо образ, а имамо га више него неки други који нам држе предавања сваки дан - рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији.

Вучић је рекао да жели да разматра како да се граде фабрике и како да живи ова земља, а да се истовремено покаже и морал и да се не окрећу леђа пријатељима приликом прве теже ситуације.

 Ђиласу позив у понедељак, најкасније уторак

Александар Вучић најавио је вечерас да ће у понедељак, најкасније у уторак упутити позив Драгану Ђиласу за разговор.

Вучић је, упитан да ли ће у понедјељак разговарати са Ђиласом, казао да се враћа у Београд и да ће у понедељак, најкасније уторак упитити позив за разговор.

-Морамо да разговарамо и сви себе морамо да мењамо и показујемо веће постовање једни према другима - поручио је он.

Рекао је да му је „драго да је до сада прегледано на стотине изборних џакова, иако је свима било јасно од првог тренутка стање“.

Подсјетио је да је опозиција имала четири пута више контролора, али су накнадни захтјеви, каже, „дечије болести наше демократије и чињеница да у ери социјалних мрежа морате да се правдате за резултате“.

Указао је да се десило да у два џака СНС има два гласа мање.

Вучић је казао да дан што су завршени избори треба кренути са бављењем идућим изборима, и да би било цивилизовано да неки честитају побједницима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана