Вучић послије отварања станице разговарао са Додиком, Брнабић и Малим

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић навео је вечерас да је веома поносан на новоизграђену жељезничку станицу Прокоп и да је послије отварања остао да разговора са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим.

„Остао са пријатељима да разговарам. Ана иде на расправу о Косову у УН, председник Додик ме је информисао о последњим дешавањима у РС и притиску западних сила, ја све њих о сутрашњем састанку са великом петорком“, навео је Вучић на свом Инстаграм налогу будуцностсрбијеав. 

Вучић је објавио и фотографију са Додиком, Брнабић и Малим у ресторану у  новоју станичној згради у Прокопу. 

Вучић је рекао вечерас на отварању новоизграђене зграде главне жељезничке станице у Београду да је важно да ово буде подстрек за будући рад, напредак и развој свих мјеста у Србији.

„За нас је важно да се понашамо одговорно у будућности. Да сањамо снове и препознајемо шта је будућност“, рекао је Вучић на отварању, којем је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Вучић је подсјетио да су радови на Прокопу почели седамдесетих, да је инвестирано укупно 81,2 милиона евра, заједно са 15 милиона евра уложених у станичну зграду.

„Захвалан сам људима који су дали немерљив допринос идеји стварања Прокопа и онога што смо створили, а ми смо доносили важне и храбре одлуке које су Србију вукле напред“, рекао је Вучић.

Он је напоменуо да је ЕУ дала велике грантове и да се нада да ће их Србија најпаметније искористити.

„Кренули смо да поново све градимо у новом заносу страсти и љубави за возовима, железницама, али и својом земљом. То нас повезује, повезује градове и села и све људе. Много тога има да се ради у централној Србији. Мислим да су то важне ствари“, рекао је Вучић.

Он је истакао да се ради на прузи Ниш-Брестовац, гдје ће просјечна брзина бити 120 километара на час, а да ће до 200 километара на час бити пруга од Новог Сада до Суботице, која ће бити готова до краја 2024. године.

Вучић је посебно истакао и значај одржавања Специјализоване изложбе ЕКСПО-а 2027. године за цијелу Србију, гдје ће се окупити многи пријатељи Србије.

„То је изврсна прилика за раст наше земље и да покажемо наш таленат и младе људе који су фантастични, образовани и припремљени за ново време. Желим да радимо још брже, још више и да донесемо нове резултате нашим грађанима“, рекао је Вучић.

Вучић је претходно честитао Београђанима Дан ослобођења Београда у Другом свјетском рату, истакавши да је град на тај велики дан добио прелијепу жељезничку станицу.

„Отварамо зграду у част нашег слободарског града“, рекао је Вучић.

Он је навео да је зграда нове жељезничке станице у Прокопу са 6.250 метара квадратних на понос сваког грађанина Србије, те додао да ће Београд и Србија бити потпуно другачији када 2028. године буде отворена прва линија метроа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана