Вучић: Њемачка пропаганда о "Великој Србији", сањам да сачувамо народ од рата

Танјуг
Вучић: Њемачка пропаганда о "Великој Србији", сањам да сачувамо народ од рата

СРБАЦ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Српцу да је очигледна њемачка пропагандна машинерија да је његов сан стварање "великосрпског света и Велике Србије" и поручио да сања о томе да остане упамћен по томе да смо успјели да сачувамо народ од рата.

Вучић је тако одговорио на питање новинара како коментарише то што Мартин Кеслер пише да руски предсједник Владимир Путин на дипломатској сцени покушава свим снагама да придобије на своју страну земље које се нису јасно изјасниле у украјинском рату, те да "московска медијска машина пуном паром шири пропаганду", као и то што "Рајнише пост" - DW пише да види Путина као узор и сања о великосрпском царству.

"У савременом свету свако има право да каже шта му је воља. Када говорите о руској пропагандној машинерији - супер, сигуран сам да постоји, а шта је ово него немачка пропагандна машинерија", рекао је Вучић. ,

''Што лажете да ми је сан стварање 'великосрпског света и Велике Србије', пошто не можете да добијете моју изјаву такву, нити покажете кроз дела да сам то учинио онда анализирате моје снове'', запитао је Вучић.

 "Сањам да останем упамћен по томе да смо успели да сачувамо народ од рата, а да не бацимо под ноге ниједан од виталних националних и државних интереса", нагласио је Вучић.

Вучић: Сваки дан слушам како ће ме срушити стручњаци који се сада брчкају

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ''свакога дана слуша'' како ће поједини опозиционари у Србији повести демонстрације против њега.

Он је, одговарајући на новинарску констатацију на конференцији за медије у Српцу са предсједником РС Милорадом Додиком, да је ''историјско питање'' опозиције у Србији да ''сруши Вучића'', рекао да опозиционари ''причају само исту причу''.

''Сваки дан о томе слушам. Па кренуте већ једном. Исту причу причате и ником ништа. Сад сте отишли да се мало брчкате, па ћете онда да ме рушите кад се вратите. Уопште не желим да коментаришем то'', рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише предстојећу комеморацију на Петровачкој цести, он је рекао да се данас у Србији води озбиљна и одговорна политика.

''Тако се некада у Србији водила политика, без помена за ''Олују'', љутиће се Хрвати. Немој о ратним злочинима, људиће се неко, немој да кажемо да је неко убијао нашу децу, пусти то. Али зато њима да испоручимо све што можемо. У Србији се сада води озбиљна и одговорна државна политика. И тако ће бити док се стручњаци не врате са брчкања, а онда сам награбусио'', рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише писања појединих медија у БиХ који су критиковали назив вртића у Српцу ''Србија'', он је истакао да је просјечна плата у Србији данас ''већа за 80 и нешто евра'' него у Сарајеву, и рекао да је боље ''јести зелену салату од сламе''.

''А што се тиче те изреке 'Србуј макар сламу јео', ми више волимо зелену салату, парадајз, краставац. А сламу остављамо да једу неки други'', рекао је Вучић и додао да ''свако може да дође у Тутин или Сјеницу и да улаже и назива ствари како жели''. ''Назови га како хоћеш, али остави паре у Србији. Немојте се правити паметни, него донесите неке паре. Ми волимо све људе, Бошњаке, Хрвате, свакога. Али нико нам не може забранити да волимо Републику Српску'', рекао је Вучић.

Предсједник РС Милорад Додик је оценио да БиХ постоји ''само у међународно-правном смислу и никако другачије''.

''Према члану три устава БиХ, она је састављена од два ентитета и три народа, а оно што се уноси унутра је територија РС. Они држе свакоме предавање, говоре да је ово њихова земља, али ово је Република Српска и земља оних који овде живе. Ми чинимо БиХ, а не она нас, а то је разлика'', рекао је Додик.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана