Вучић: Нисам видео "нон-пејпер" нити сам разговарао са Јаншом

Срна
Вучић: Нисам видео "нон-пејпер" нити сам разговарао са Јаншом

БРИСЕЛ - Предсједник Србије Александар Вучић поновио је данас у Бриселу да није видио "нон-пејпер" у којем се говори о мирном разлазу БиХ додајући да о том документу ни са ким није разговарао, а да је посљедњи пут разговарао са словеначким премијером Јанезом Јаншом о ситуацији везаној за пандемију вируса корона.

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији за медије са високим представником ЕУ за спољне послове Жозефом Борељом, одговарајући на питање новинара у Бриселу да ли зна за тај документ, да ли он заиста постоји, као и да ли је разговарао са словеначким премијером.

Према његовим ријечима, са Јаншом је разговарао посљедњи пут како би се договорио о враћању грађана Србије из Словеније и Италије.

"Нисам имао прилику у скорије време да разговарам са њим. Увек сам отворен за сваку врсту дебате, не живимо у доба инквизиције, али ми смо фокусирани на економију, интеграцију Србије у ЕУ и економски напредак", казао је Вучић.

Истиче да Србија подржава интегритет БиХ и наводи да је то казао већ хиљаду пута, као и да Србија поштује интегритет Републике Српске.

"То је наша обавеза. Нисам видео ниједан документ, нико ми није представио такав документ и не могу никога да осудим по том питању. Не знам за остале, али са мном нико о томе није разговарао", казао је предсједник Србије.

Борељ је навео да није примио "нон-пејпер" о промјени граница на Западном Балкану, али да је чуо за њега.

Борељ је рекао да "нон-пејпер" за њега није проблем, пошто то, како је истакао, и није прави документ.

"Желим да нагласим подршку ЕУ територијалном интегритету БиХ, као и других земаља Западног Балкана и мислим да треба да се фокусирамо на ствари које су важне, које функционишу, у конструктивном дијалогу, а не да водимо дебате које нас одвлаче од нашег заједничког рада", рекао је Борељ новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана