Вучић: Никога 1999. године није интересовао територијални интегритет Србије

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић позвао је новинаре да када говоре о територијалном интегритету једне земље уђу мало у, како је рекао, ципеле Србије, те истакао да 1999. године никога није интересовао њен интегритет.

"Уђите мало у наше ципеле кда говорите и о територијалном интегритету када говорите о територијалном интегритету БиХ, Украјине и свих земаља. .. Тако није било говорено 1999. године о територијалном интегритету Србије. Тада никог није интересовао територијални интегритет Србије ни то што је погажено међународно право", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за медије са њемачким министром одбране Кристин Ламбрехт у Београду.

Вучић је данас поручио да ће Србија чувати мир на западном Балкану и да у то могу сви да буду сигурни.

Вучић је рекао да је у својим јавним обраћањима најмање 6.000 пута говорио о територијалном интегритету БиХ и Републике Српске,а да је без обзира на то у најмање 10.000 текстова изашло да то није истина и да се само чека напад из Србије.

Он је рекао да зна шта је политика силе и колико је Србија мала и да одлично зна кроз шта је земља прошла те стога хоће да чува мир и стабилност. "Одлично знамо на коме се путу налазимо. Само вас молим за мало поштовања према овој земљи у којој је 82 деце убијено током агресије 1999. године .

И наша деца су нама важна и вредна. Само вас то молим да имате у виду" рекао је Вучић. Према његовим ријечима, управо стога Србија и има резерве према санкцијама /Русији/ јер је била под санкцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана