Вучић: Нико не смије да гази достојанство српског полицајца

Срна
Вучић: Нико не смије да гази достојанство српског полицајца

БЕОГРАД - У Београду је одржана централна манифестација поводом Дана Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије и Дана полиције, са које је предсједник Србије Александар Вучић поручио да нико не смије да гази достојанство српског полицајца.

 


Обраћајући се окупљеним полицајцима, посланицима, министрима и грађанима на платоу испред Палате "Србија", Вучић је рекао да, супротно ономе што се догађа у појединим земљама у савременом свијету, он гарантује, али и руководство Србије да никада неће дозволити да било ко понижава српске полицајце.

Он је додао да сви политички лидери морају да изузму полицију из својих сукоба и допусте јој да свој посао обавља часно и одговорно, а да полиција неселективном борбом против корупције свакоме треба да покаже да нико није изнад закона, без обзира на његову политичку или другу фунцкију.

Вучић је указао и да је примијетнно да грађани више уважавају полицију, те је захвалио полицији за огромну дисциплину и одговорност током кризе са вирусом корона, која изненадила цијели свијет.

Он је истакао и да ће увијек бити напада на полицију, као и да ће бити крива и криминалцима и онима који ће из различитих интереса да подржавају криминалне активности.

"Никада неће бити једноставно да објасните да сте само радили свој посао. Нисте ту да би свако био задовољан, него да се поштује устав и закон, да се у Србији поштује ред и очува мир. На крају свих критика сви људи увек позову полицију и траже помоћ", рекао је Вучић.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је да је план да се чврсто и оштро настави обрачун са организованим криминалом и корупцијом, те појача напор у борби за безбједност грађана Србије.

Он је рекао да је стопа криминала у Србији у континуираном паду, тако да је за пет мјесеци забиљежено њено смањење за око 14 одсто у односу на лани.

У протеклих пет мјесеци, додао је, заплијењено је више од три тоне наркотика, ухапшено више од 670 дилера, разбијене су четири криминалне групе, док је у седам међународних акција, у којима је учествовала српска полиција, ухапшено 36 људи, заплијењено готово шест тона дроге.

Стефановић је истакао захвалност за допринос који је полиција дала у борби против вируса корона у Србији, те најавио нова улагања у опремање полиције и људство.

На платоу испред Палате "Србија" одржан је и приказ вјештина свих јединица МУП Србије, а уручена су и признања и медаље заслужним полицајцима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана