Вучић: Никаква хајка не може да заустави истину

СРНА
Вучић: Никаква хајка не може да заустави истину

ТИВАТ - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће ускоро посјетити Србе у Црној Гори, да никаква хајка у тој земљи против њега не може да заустави истину и да ће Србија наставити да гради добре односе, али да неће бити џак за ударање.

Вучић је рекао да Србија ништа није урадила против Црне Горе, те да је само указао на мржњу који поједини црногорски политички чиниоци исказују према Србији и српском народу.

"Србија није узела 14 одсто територије Црне Горе. Није гласала за то. Поштује Повељу УН, а Црна Гора не поштује", рекао је Вучић новинарима у Тивту гдје је одржан састанак лидера Брдо-Бриони.

Он је подсјетио да је Црна Гора сама донијела одлуку да се одвоји од Србије 2006. године, те да је само двије године послије тога признала независност самопроглашеног Косова.

"То што су Србија и њен `вожд`, а то сам ја, једина тема у Црној Гори, говори о недостатку сопствених тема и што неки мисле да је довољан разлог напасти предсједника Србије и Србију, а да прва и друга фамилија остану на власти", рекао је Вучић.

Демантовао је наводе да се мијеша у унутрашњу политику Црне Горе и формирање власти, наводећи да није имао појма ни ко учествује на изборима.

"Пошто сам видео одушевљење посјетом предсједника Хрватске Зорана Милановића припадницима хрватског народа у Црној Гори, да вас обавијестим да ћу ускоро посјетити Србе у Црној Гори и сигуран сам да ћете и тада подијелити радост и одушевљење", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија никада неће рушити Црну Гору и да ће увијек бити подршка српском народу, али да никоме неће дозволити да се иживљава.

"Србија је земља која самостално доноси одлуке и тако ће и остати. Ако се неко огријешио у односима Србије и Црне Горе, онда је то Црна Гора", навео је Вучић.

Такође, упитао је и да ли српска мафија убија у Црној Гори или је обрнута ситуација и констатовао да су кавачки и шкаљари села у Црној Гори, а не београдске мјесне заједнице.

Вучић је рекао да је поносан што је држављанин Србије и да о "изборном туризму" не жели да прича.

"Тако и у БиХ, сваке изборе кажу, посебно за Сребреницу и сваки пут све убједљивије изгубе", навео је Вучић.

Вучић је нагласио да је веома важно да је у Декларацију, усвојену на данашњем самиту, уврштен параграф о помоћи БиХ и подршци поплављеним подручјима.

Он је захвалио домаћинима на гостопримству и додао да ће Србија и Црна Гора наћи пут да иду напријед, упркос свима који би да покваре њихове односе. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана