Вучић: Никада снажнији захтеви Европљана и САД за формирање ЗСО

Танјуг
Вучић: Никада снажнији захтеви Европљана и САД за формирање ЗСО

МИНХЕН - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном у Минхену разговарао о француско-њемачком, односно европском приједлогу за решавање косовског питања, као и о билатералним односима и другим питањима.

-Говорили смо о свему другом и о томе да су Американци били једни од ретких када су биле барикаде на северу Косова и Метохије који су желели да чују примедбе Срба. Они су желели да разговарају са стварним представницима народа и са севера, и са југа - рекао је Вучић за ТВ Пинк, одговарајући на питање о чему је разговарао са Блинкеном и да ли су Американци показали разумијевање.

Он је указао и колико је важна Заједница српских општина (ЗСО), и то не само за људе на сјеверу већ и на југу Косова и Метохије.

-Шта ћемо са људима са југа и како ће они да се организују, ако немају ЗСО. Како ће људи у Доњој Гуштерици, Клокоту - упитао је Вучић и истакао да је ЗСО  страшно важна.

Он је додао да Американци неће промијенити позицију, јер је Србија сувише мала.

-А да ли смо променили оквир, да нас саслушају и чују шта желимо и радимо јесмо - истакао је предсједник Србије.

Он је рекао и да властима Приштине не вјерује ништа, али је оцијенио да послије одлуке Европског савјета и жеље Европљана и Американаца да раде на том питању никада неће бити снажнији захтјеви за формирање ЗСО, а да о томе колико ће због унутаралбанских проблема то да траје, не може да суди.

Блинкен: Продуктиван разговор

МИНХЕН - Амерички државни секретар Ентони Блинкен истакао је да је имао продуктиван разговор са предсједником Србије Александром Вучићем на 59. Минхенској безбједносној конференцији.

-Разговарали смо о значају нормализације односа са Косовом и ја сам пренио нашу захвалност за континуирану подршку Србије Украјини - написао је Блинкен на Твитеру.

Он је навео да САД "дијеле жељу Србије" за будућношћу у оквиру Европске уније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана