Вучић: Ниједна неформална вечера не може ништа да промени

Танјуг
Вучић: Ниједна неформална вечера не може ништа да промени

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ниједна неформална вечера са неформалним закључцима не може ништа да промијени, али може да покаже какви су односи.

Он је након додјеле кључева за станове за избјегле из Хрватске и БиХ, на питање Танјуга која је била прва, а која посљедња верзија Декларације усвојене у Атини, рекао да те изјаве немају формално правни значај, али указују на политику која се води.

Према његовим ријечима, текст Декларације се припремао данима, прва верзија је усаглашена са неким земљама учесницима неформалног скупа.

Додао је да је Србија експлицитно била против два става у документу, од којих је један став о санкцијама Русији.

- За нас је то све веома тешко, у врло смо тешким условима успели да изборимо оно што је за Србију битно. Ту су биле четири земље, од којих две из ЕУ и Украјина које су под притиском да признају Косово. За нас су то били кључни разговори. Ја гледам да извучем оно што је најбоље за Србију - рекао је он.

На питање о састанку земаља БРИКС-а он је казао да није имао пуно времена да испрати шта се све дешавало на том састанку, али да ће покушати у току вечери.

- Очигледно је да они хоће да направе изазов Групи седам. Има ту много знакова питања, али стварају се услови за стварање другачијег света, друго нећу да коментаришем - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана