Вучић: Није кокаин пронађен у Вулином кабинету већ у Белој кући

Танјуг
Вучић
Foto: Танјуг | Вучић

ПОЖАРЕВАЦ - Предсjедник Србије Александар Вучић рекао је данас да САД нису увеле санкције директору Безбједносно-информативне агенције (БИА) Александру Вулину због умјешаности у криминал или корупцију, већ због његовог односа и ставова према Руској Федерацији.

- Није кокаин пронађен у Вулином кабинету већ у Белој кући. Сматрам да је веома важно, да је страшно важно, да се проведе истрага јер мислим да је то неки општи члан који они користе да нешто напишу. Сутра ћу темељно да говорим о свему томе. О његовој позицији и позицији државе Србије - рекао је Вучић одговарајући на питања медија током обиласка радова на изградњи брзе саобраћајнице од Пожаревца до Голупца.

Министарство финансија САД јуче је увело санкције Вулину због, како тврде, његове умјешаности у “транснационални организовани криминал, илегалне операције у вези са наркотицима и злоупотребу јавне функције”.

Александар Вучић изјавио је да ће пун одговор и анализу на коментаре члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића дати у четвртак увече или у петак.

- Ја сам с пажњом слушао оно што је Ердоган говорио као и Бећировић, као и Милатовић. По свему томе сте могли да видите колика је површност код политичких актера у Србији, али и медијима, сем добрих запажања у неким медијима, нисам видео да је неко нешто запазио. Много је компликованије и потребни су дубљи одговори и анализа, највјероватније ћу сутра увече или прекосутра дати пун одговор - рекао је Вучић.

Одговор Бећировићу сутра или прекосутра, након дубље анализе

Вучић je говорио и о одговору члану Предсједништва БиХ Денису Бећировићу. Додао је да Срби желе да живе у миру и слози с Бошњацима, и у Србији и свугдје у свијету.

- Али ћу спремити детаљан одговор на више питања и потпитања на које је Бећировић одговоре сам давао и са тим ћу темељно упознати нашу јавност - рекао је Вучић.

Он је говорио и због чега је подржао кампању “Ја сам бот”.

- Стао сам иза кампање јер вријеђају људе само зато што другачије мисле, због вас који мислите да имате да право да уништавате туђе животе. Имате по пет налога, а онда вам смета када вам неко одговара на тај начин. Мислим да је штетно да се одговара на такав начин… Кога брига за све те лажи, а нећу да причам на дневном нивоу када је ријеч о увредама. Кажете са друге стране су плаћеници, па супер ја сам тај који се ваш не плаши. Србија која ради и гради је много вриједнија од Србије катанчења, Србије пропадања. Хоћете да ме натјерате да мислим као ви… Нашли неку жену која каже да је била плаћена за то - поручио је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана