Вучић: Нема дуплих игара око БиХ, али ни око Косова и Метохије

Срна
Вучић: Нема дуплих игара око БиХ, али ни око Косова и Метохије

САРАЈЕВО - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија увијек поштује територијални интегритет БиХ, Дејтонски споразум и Устав, као и права три конститутивна народа и два ентитета у БиХ, истичући да нема дуплих игара око БиХ, као ни око Косова и Метохије.

Вучић је поручио да је Србија спремна да помогнемо свима, али да људи из Републике Српске траже и очекују њену помоћ и подршку и она ће им помагати, истичући да је спремна да пружи сваку врсту подршке и онима из бошњачке средине.

"Рецимо, ако ме питате за конзулате, ако хоћете да отворите конзулат БиХ у Нишу, Крушевцу, изволите, у Новом Пазару смо дали све дозволе, ето, шта год хоћете, може. То је за нас питање нормалних, рационалних националних односа",
рекао је Вучић за "Дневни аваз".

Он сматра да су непотребне приче о бесмисленим завјерама које завађају народе.

Одговарајући на питање о америчким санкцијама званичницима Републике Српске, али и Србије, Вучић није желио да шире говори, али је навео да треба пронаћи рјешење на који начин превазићи економске и политичке препреке које из тога произилазе.

Он је одбацио спекулације према којима је Србија "фактор нестабилности у региону".

"Увијек сам веома искрен и поштен. И никада се не играм никаквих дуплих игара, ни око питања БиХ, ни око питања Косова и Метохије, нити по питању било чега другог", рекао је Вучић.

Он је поновио да је иницијатива "Отворени Балкан" будућност и да све зависи од тога колико ће паметних људи у региону бити окупљено око ове идеје, наводећи да проблеме стварају само људи који чезну за сукобима како би коначно могли да буду нешто, пошто у миру не могу да буду ништа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана