Вучић: Неки Русији не могу ништа, па се иживљавају на Србији

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Хистерија која се видјела у претходна 24 сата око најављиване посјете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Србији, показала је шта неки заправо желе - пошто не могу ништа да учине или кажу Русији, они се иживљавају над Србијом, изјавио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић и додао да не говори о Американцима или неким другима, већ о “неким мањима”.

Вучић је за РТС, коментаришући ријечи Лаврова да је Србија била спремна да буде домаћин и да такву политику види као храбар потез, рекао да не мисли да је то његова лична храброст, већ рационалан, разуман, умирујући пут у Европи, у којој данас није лако чути глас разума и дијалога.

“Није то питање стицања или губљења политичких поена, биће ствари које се људима допадају, или не, али ми морамо земљу да сачувамо”, рекао је Вучић

Указао је на понашање нашег окружења, медија и политичара из окружења, половину европских медија:

“У Србију је у последња 24 сата стигло више западних медија него не знам када, чекајући да направе слику Вучића и Лаврова, не због њега, Русије… већ да могу да оцрне и напдану Србију”, навео је Вучић.

Упитао је шта је Србија лоше урадила и коме је стала на сјенку, да ли је било коме било шта одузела, и да ли то што не жели увијек да буде дио чопора, изазива нечију главобољу.

“Да ли зато та мала земља не сме да постоји”, упитао је Вучић.

Како је рекао, хистерија која је виђена у претходна 24 сата, све је показала, али он није желио да учествује у томе.

“Ја ни реч нисам рекао, али то је показало шта желе. Виде да Русији не могу ништа, и ту не мислим на Американце или неке друге, они су тиши и мање гласни, него на неке мање, који мисле да имају право да нас лупају по глави, а који Русији не смеју да кажу ни ураде ништа, па кажу - ајде да се иживљавамо на малој Србији, од Карла Билта до Хрватске”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана