Вучић: Неки људи су нервозни јер Србија најбрже напредује

Г.С.
Вучић: Неки људи су нервозни јер Србија најбрже напредује

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је код “неких људи присутна велика нервоза јер Србија неупоредиво брже напредује у односу на остале земље региона”.

Говорећи о оптужбама бизнисмена Миодрага Даке Давидовића, који је оптужио Вучића за покушај атентата владике Јоаникија, предсједник Србије је рекао да иза тога стоји намјера рушења Србије, те да је таква прича пласирана у свјетлу избора у Никшићу.

Он каже да Давидовић мора да помогне Мили Ђукановићу и да зато пласира лажи. Вучић је захвалио епсикопу Јоаникију што је демантовао такве наводе и изнио истину.

- Ствар је у томе што Србија неупоредиво брже напредује од свих, и то је коријен проблема са којима се суочавамо и земља и ја - рекао је Вучић за ТВ Пинк из Абу Дабија.

Вучић борави у радној посјети Уједињеним Арапским Емиратима до 12. марта, а након тога одлази у званичну посјету Краљевини Бахреин, гдје ће боравити од 12. до 14. марта.

Предсједник Србије каже да га чекају важни разговори у ове двије земље које су Србији слале помоћ током пандемије вируса корона.

- Желимо да се проширимо на арапско тржиште, прије свега да извозимо наше пољопривредне производе. Покушаћемо да за наше сељаке обезбиједимо што боље тржиште. Ми имамо велике пројекте са њима, од Београда на води до Ал Дахре, великог пољопривредног комбината, разговоре око Ер Србије. Такође, покушаћемо да направимо нову зелену агенду за Србију, да улажу у обновљиве изворе енергије - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана