Вучић: Недопустиво угрожавање српских светиња

СРНА
Вучић: Недопустиво угрожавање српских светиња

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је недопустиво угрожавање српских светиња и манастира на Косову и Метохији, те да ће се Србија борити за њихово очување, као и за физичко очување свих српских енергетских потенцијала на сјеверу ове српске покрајине.

Вучић је подсјетио да је управо Унеско донио одлуку о угрожености тих српских светиња, цркава и манастира на Косову и Метохији.

"Угрожавање верских и сакралних објеката је недопустиво. Али када имате друштво у којем се такав однос према Србима подстиче, а не јавно критијује, онда се суочавамо с тим на дневном нивоу", рекао је Вучић новинарима у Београду у Предсједништву, након пријема поводом Дана рудара.

Он је оцијенио да ће бити веома тешко и да свака битка за физичко очување и трафостанице "Валач" и акумулационог језера "Газидова", као и металуршког и рударског дијела Трепче, неће бити једноставна и лака, али да ће се Србија борити.

"Борићемо се, борили смо се и до сада, алтернативу тој борби немамо. Србија ће помагати нашем народу на све могуће начине", додао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана