Вучић: Нећу разговарати са Куртијем док не буде пуштен сваки ухапшени Србин

ГС
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће разговарати са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, док не буде пуштен сваки ухапшени Србин, док не повуче специјалну полицију и престане са хапшењима.

- А онда ћемо да разговарамо да се формира ЗСО. Хоћете - нећете, завршили смо. Ево изаберите неког другог ко ће да вам да све на тацни - ја вам не дам. Немојте да тражите датуме, завршите са њим шта имате, јер не пристајем на тактику спржене земље и свршених потеза - рекао је Вучић након сједнице Стратешког савјета Србије и Мађарске на Палићу.

Он је рекао да због мађарске јавности жели да каже да ниједан Албанац није упуцан или тешко повријеђен, само Срби, и да се воде случајеви против Срба који су повријеђени и рањени.

- Знате ли да су нам на дан пред Божић упуцали дјецу, а полицајац који је то урадио је на слободи - рекао је Вучић.

Рекао је и да је са мађарским предмијером Виктором Орбаном причао синоћ о свему што се збива око Космета.

- Ишао сам на разговоре готово 11 година. Свим разговорима и преговорима сам присуствовао. Не постоји човјек у Европи или Србији који је био на свим разговорима осим мене. И увијек сам хтио да разговорима рјешавамо проблеме. У српском народу компромис није лијепа ријеч. Али напредак земље је показао да смо у праву, у томе што смо чували мир - навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана