Вучић: Нећемо да клечимо и молимо, то је била агресија

Танјуг
Вучић: Нећемо да клечимо и молимо, то је била агресија

КРАЉЕВО - Нећемо да клечимо и молимо, хоћемо да чувамо сјећање на страдале и никада нећемо заборавити што сте нашој малој земљи и нашем великом народу урадили, поручио је вечерас у Краљеву предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је на свечаном обиљежавању Дана сјећања на страдале у НАТО агресији рекао да је пре тачно 23 године кренуо бруталан, језив, злочиначки, ужасан, нељудски напад на једну малу земљу.

"На малу земљу која тешко да је некоме нешто скривила, та мала земља никога није напала, ничију територију било које друге земље није угрозила. Та мала земља и велики народ хтели су само да буду свој на своме, да чувају своја огњишта, и ништа више. Али неки други, њих ни мање ни више 19 великих, највећих, најмоћнији, јаких, најјачих, силних, најсилнијих, су сву своју храброст, бахатостл, осионост, ароганцију желели да покажу на једном малом непокореном народу као што је био српски", нагласио је он.

Рекао је да им није било довољно то што су овом народу чинили годинама прије тога, већ су свом својом машинеријом, политичком, медијском, економском, а затим и војном насрнули да убију душу тог народа.

„Наш народ није ни знао шта га је снашло. Наши су људи не верујући да је могуће да на крају 20 века неко буде тако брутално нападнут од великих јунака. Замислите какво је то јунаштво 19 на једног. Када кажу да су бранили мир, свет, што не добисте зелено светло од УН, Савета безедности, што не легализовасте своју силеџијску одлуку", запитао је Вучић.

Како је рекао те силеџије њих 19 нису само тукле једног већ и када је тај један пао, и када су му дјеца уплакана пала на земљу, наставили су да га шутирају.

„Хоћете да после тога сваке године клечимо пред вама и да вам се извинимо што сте нас тукли и што сте нам тукли нашу децу, да би разумели оправданост вашег иживљавања над једном малом земљом и једним поноситим народом. Нећемо да клечимо и молимо, хоћемо да чувамо сећање на страдале никада нећемо заборавити што сте нашој малој земљи и нашем великом народу урадили", поручио је Вучић .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана