Вучић: Неће бити промене одлуке о забрани Европрајда чак и да зову Бајден, Путин, Зеленски...

Агенције
Foto: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да одлука о забрани одржавања Европрајда у Београду неће бити промијењена. Спреман сам да прихватим сву одговарност за то што се манифестација Европрајд неће одржати у Београду, додао је.

"Одлуке Владе ће бити поштоване - ако је неки скуп забрањен онда је забрањено", нагласио је Вучић на конференцији за медије.

Он је додао да ће бити дозвољени скупови и савјетовања у затвореном простору, али оно што је забрањено, то је забрањено.
 

"Неће бити промене те одлуке. Може да ме зове и Џозеф Бајден, могу да зову Путин, Зеленски, Ердоган..., нема промене. Тако се држава понаша. Држава мери безброј пута, а када пресече, одлуке државе се поштују. Уз све што се дешава нама требају немири и овде? Нема ништа од тога", нагласио је Вучић.

Предсједник је поручио да је о тој манифестацији разговарао и са министром унутрашњих послова, као и са премијерком Аном Брнабић, те да су се сагласили да је зарад очувања мира у земљи најбоље да се Европрајд не одржи.

Такође, Вучић је казао да се о томе разговарало и са онима који подржавају Европрајд, као и са онима који су против њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана