Вучић: Не бринем "због група за притисак"

Танјуг
Вучић: Не бринем "због група за притисак"

НОВИ ПАЗАР - Наше је да градимо и чувамо своју земљу и да бринемо о Србији, рекао је предсједник Србије Александар Вучић и додао да не треба имати сумње у то да ће "групе за притисак "да раде страшан посао против Србије са различитих страна - да врше политичке притиске на јер би да утичу на доношење одлука њеног руководства .

Он је то упозорио одговарајући на питања новинара о нападима на њега због неувођења санкција Русији и указао да постоји медијска и политичка номенклатура које у Србији представљају посебне групе за притисак, али да "не брине много због такозваних група за притисак".

"Њима је једина политика да нападају мене. Обично су контрадикторни у тим нападима и у својим изјавама. Оптуживали су ме да ћу 3. априла да уведем санкције, да ме баш брига за пријатељства, а они су се појавили 3. априла и рекли - Вучићу уведи санкције. Сада ме критикују што нисам, сутра ће да кажу што јесам, прекосутра што ниси. Уопште није важно, ту политике никакве нема", рекао је предсједник.

Како је рекао постоји једна читава медијска номенклатура, заједно са политичком које представљају посебне групе за притисак и под страним директним утицајем би кључно да утичу на доношње одлука руководства Републике Србије на најпрљавији могући начин директно против интереса своје земље у било ком смјеру, било са истока, било са запада", рекао предсједник Србије на отварњу дионице пута Нови Пазар -Тутун.

Вучић је додао да је и на то упозорио људе да ће Србија трпити притиске са разних страна.

"Наше је да чувамо своју земљу и да бринемо о својој Србији. Да градимо пут Нови Пазар-Тутин, да градимо пут Дебвићи -Придворица, да градимо Сурчин-Нови Београд, да коначно видимо како ћемо и колико новца да скупимо да радимо Бачки Брег- Сомбор -Кикинда-Наково. То је наш посао, а то да ће групе за притисак да раде страшан посао против наше земље са различитих страна, у то немојте да имате никакве сумње", казао је Вучић.

Упитан да прокоментарише пооштравање сукоба у Украији предсједник Србије је казао да је то било очекивано и да је најавио шта ће бити ако се заоштри сукоб у Украјини.

Додао је да он то неће да коментарише.

"Хоћу да кажем да цене нафте котацијске одошсе у небеса. Цена нафте, да данас бирамо цену, била би већ преко 240 за дизел и то цена коштања и због раста долара и због тога што Саудијска Арабија, Емирати нису пристали на амерички план и договор унутар Опека", објаснио је предсједник.

Он је додао да постоји још једна опасност од појачаног сукоба.

"То је што је Украјина велики извизник ерлектричне енергије, они извозе од Моладавије до балтичких земаља. И ви сада имате јединствено европско тржисте електричне енергије. И ако они не извезу струју и буду у немогућности да је извезу појавиће се дисбаланс на целом европском тржишту. Биће питање да ли, уопште без обзира колико пара смо обезбедили, можемо да купимо ту струју. Журимо да обезбедимо додатне количине гаса како бисмо Панчево са Русима и гледамо са Македонцима уђемо у један приватни ТЕТО у Скопљу уколико можемо да обезбедимо гас уколико бисмо имали сигурност да можемо да купимо струју", рекао је предсједник и оцијенио да ће "бити потпуни хаос ове зиме".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана