Вучић: Наредних дана објавићу ко је мафијашки консиљере

Срна
Foto: Тањуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да се никада није видио, нити разговарао са шефом криминалне групе Вељком Беливуком, те најавио да ће наредних дана открити ко је мафијашки консиљере у Србији и ко је организовао убице и кољаче.

-Хоћу да се зна да никада нисам видео у животу тог човека који тврди да се налазио са мном. Уколико сам се видео, разговарао било где и било када са њим, спреман сам да се не само склоним са овог места, него и да доживотно не излазим из затвора - рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Он каже да криминаци имају право да лажу, те да ће ових дана објаснити ко их је инструрисао шта да говоре.

-То је смислио онај који им је преносио поруке. Мафијашки консиљери који су се састајали са криминалцима и договарали кампању против мене. Наставићу да се тучем против убица, не могу да ме уплаше, борићу се до последњег даха. Од мене су тражили да платим рекет, а ја им поручујем да нећу да плаћам рекет - рекао је Вучић.

Он је додао да се „консиљере данима састајао са криминалцима“ како би се договорили какву политику ће да воде.

Вучић је рекао да је спреман да одговара пред државним органима и да за сваку тврдњу да иде на полиграф, али да неће да дозволи да убице управљају Србијом.

-Тек ћете да видите до чега смо дошли. Имамо и доказе како су измишљали све те приче и како се смеју. Један сам од ретких које не можете да уплашите ни снајперима, ни милионима од дроге. Нећу да се повлачим пред убицама и кољачима и њиховим политичким спонозирма - рекао је Вучић.

Он је навео да је Беливукова банда имала посебне начине убистава противника и да државни органи имају доказе гдје најављују да ће да убију једног високог званичника.

-Имају пет убиства у Србији, а око 40 у региону и Европи - рекао је Вучић.

Мрежа за истраживање корупције и кирминала - КРИК објавила је да је Вељко Беливук, шеф криминалне групе осумњичен за више бруталних ликвидација, на саслушању у тужилаштву прије двије недјеље негирао да је убица и да је говорио о свом наводном односу са предсједником Србије Александром Вучићем и другим људима из врха СНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана