Вучић: Наредни избори ће бити прекретница

Танјуг
Вучић: Наредни избори ће бити прекретница

БЕОГРАД – Предсједник Србије и лидер СНС Александар Вучић оцијенио је данас да су наредни избори, који ће се одржати у марту или априлу, бити прекретница за будућност Србије, на којима ће се одлучити хоће ли Србија ићи напријед или у прошлост.

“Ми рачунамо на Покрет социјалиста у будућности. Мање ме интересују политичке странке, много више људи и Србија. Верујем да ћемо са вама градити будућност. Рачунамо на вашу борбеност, вашу снагу, као што можете да рачунате на нашу”, истакао је Вучић обраћајући се на обиљежавању годишњице Покрета социјалиста.

Вучић је нагласио да не постоје лаки избори и примјетио како су они лаки само за оне који губе, а за све остале, посебно оне који побјеђују, су тешки.

“Бићемо притиснути са свих страна”, скренуо је пажњу и рекао да ће многи, и споља, тражити своје кандидате.

“Не желим да се удварам, додворавам и сарађујем са онима који имају своје газде и који примају новац из иностранства. Једини наш газда су грађани, и не интересују ме никакви амбасадори и њихови министри”, поручио је Вучић.

Говорећи о предсједнику Покрета социјалиста и министру Александру Вулину, Вучић је подсјетио да је он проглашен за почасног грађина Витине, Лепосавића, Зубиног потока, Митровице, те упитао да ли данас има чистијег доказа да свој посао обавља часно и добро.

“Рекао бих да нема. И то је одговор свима који се питају како сарађују двије идеолошки различите странке. СНС и ПС могу успешно да сарађују јер нас спаја љубав према земљи, српском народу и поштовање према држави”, рекао је Вучић.

Додао је да су то двије странке чија је централна тачка око које су сагласни- материјални, културни бољитак народа, Србије и свих грађана.

У том смислу, навео је да Покрет социјалиста не види као обичне коалиционе партнере, већ искрене саборце у борби за јаку, модерну и слободну Србију.

Вучић је, говорећи о Вулину, казао да се никада њих двојица неће сложити око Аписа и Александра Обреновића, у расправи коју имају годинама, али то не значи заједнички нису много урадили за Србију.

Предсједник Покрета социјалиста и министар полиције Александар Вулин данас је, на обелижјавању 13. годишњице странке, позвао Александра Вучића да се поново кандидује на предстојећим изборима за предсједника земље и поручио да само његово политичко вођство гарантује опстанак и уједињење српског народа.

“Обраћам вам се као пријатељ и коалициони партнер, саборац и човек из политике - преузмите одговорност и кандидујте се за председника Србије. Дугим не верујемо и нећемо им веровати. Нема времена господине председниче да неко други постане председник свих грађана Србије и председник свих Срба. Нико други, не одустајте”, поручио је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана