Вучић након састанка у Бриселу: Срби у веома тешкој позицији и не желе да трпе Куртијев терор

ГС
Вучић након састанка у Бриселу: Срби у веома тешкој позицији и не желе да трпе Куртијев терор

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, након састанка са комесаром ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, да је представио извјештај о бруталним повредама ухапшених Срба који ни за шта нису криви, а који се гоне за хулиганизам и тероризам. Упозорио сам да су Срби у веома тешкој позицији и да не желе да трпе Куртијев терор, поручује Вучић.

Вучић је након састанка са Жозепом Борељом и Мирославом Лајчаком, рекао да је представио извјештај о повредама ухапшених Срба који ни за шта нису криви, а који се гоне за хулиганизам и тероризам.

Вучић каже да су за неке од њих чак Еулекс и НАТО рекли да не постоји ниједан разлог зашто су ухапшени.

- То сам уручио Жозепу Борељу и Мирославу Лајчаку, у каквом се физичком стању ти људи налазе, ко их је претукао, како их је брутално претукао као нигде друго у Европи дотле да чак један албански хирург и љекар није хтио да потпише то што је могао да види, рекавши да су то само звијери могле да ураде.

Да видите како се то чини и како се прогони један народ само зато што жели да буде свој на своме - рекао је Вучић и позвао да се новинарима подијели тај извјештај.

Ми ћемо наставити да разговарамо на дневном нивоу, јер сматрамо да су мир и стабилност од кључног значаја, али сам такође упозорио да су Срби у веома тешкој позицији и не желе да трпе Куртијев терор на начин на који су били приморани до овог тренутка да га трпе - поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана