Вучић најавио отвaрење Клиничког центра Србије за септембар 2021. године

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у септембру сљедеће године бити завршен нови објекат Клиничког центра Србије у Београду, а чија прва фаза кошта 69 милиона евра, јавља Агенција Анадолија (АА).

Током обиласка радова, Вучић је казао да је у питању објекат од највећег националног значаја са 432 болничке собе и око 1.000 кревета.

"Данас смо видели велики напредак у односу на последњу посету. Очекујемо да до септембра буде завршен читав објекат, опремљен најмодернијом опремом, са великим бројем болничких соба полуинтензивне и интензивне неге, операционим салама, ургентним центром, дијагностиком. Остају нам после проблеми са паркингом", навео је. 

Према његовим речима, Клинички центар је нешто што ће да спасава хиљаде, односно милионе људи, због чега је важно да буде завршен што прије.

Вучић је одговарао и на питања новинара, међу којима је било и како се Србија спрема за нови талас коронавируса.

"Ми се спремамо, изградићемо болнице, а 1. децембра отворићемо нове болнице у Батајници и у Крушевцу", навео је.

Како је појаснио, бројеви заражених у цијелој Европи су ужасни и тешко да ће и Србија моћи то да избјегне, али за сада нема најава да ће мјере у земљи бити пооштраване.

"Ако будемо морали, примењиваћемо теже мере, а какве ће оне бити одлучиваће Кризни штаб. У овом тренутку, нема најава за теже мере", прецизирао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана