Вучић најавио кад ће бити ухапшени одговорни за дојаве о бомбама

Танјуг
Вучић најавио кад ће бити ухапшени одговорни за дојаве о бомбама

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће у наредних 48 сати бити окончана акција хапшења особа које су упутила лажне дојаве о постављеним бомбама у Србији.

"Ухватили смо мрежу оних који су најчешће правили те дојаве и сутра или прекосутра ће бити окончана акција. Ради се уз подршку страних земаља. Део тих лица је под присмотром и чекамо да се заврши акција и биће приведени овде у Србији. Неки су одавде, а неки нису, биће хапшења по многим земљама централне, западне и источне Европе због тога, али ће више лица бити ухапшено и овде", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је оцијенио да је лажно дојављивање о постављеним бомбама, које се интензивно дешавало у претходном периоду, врста психолошког рата против земље.

Вучић је ово изјавио након што је упитан да прокоментарише "теорију завјере" која се појавила у јавности, а по којој су "дојаве о бомбама"  намјерне како би се на дан избора правиле малверзације са гласачким листићима и прекинуло гласање.

"Сви знате да у 99 процената неће бити никаквих бомби нити било чега, али је то начин да се унесе несигурност међу људе и дезавуише стабилност земље. Они који верују да ће победити на изборима, а неће, кажу да ће Вучић да искористи `дојаве о бомбама` ако види да губи изборе, прекине гласање и краде и пљачка гласове. Па, како ја то могу да видим?", рекао је Вучић. 

Свако се креће у границама сопствене покварености, оцијенио је Вучић.

"То би они урадили, нама то не пада на памет, обезбедићемо сигурност за све људе и неће бити никаквог прекида гласања. Нигде. Гласање ће да траје од седам ујутру до осам увече, и када се заврши гласови ће бити пребројани у складу са законом", рекао је предсједник Србије.

Да ли цхе они који изгубе да демонстрирају после, додао је, јер не подносе да изгубе, "то је њихова ствар".

"Ми ако изгубимо у Београду, јер је у Београду близу, ми мислимо да смо у предности али је близу, али ако изгубимо честитаћемо одмах, чим се преброје сви гласови", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана