Вучић: Српска страна прихватила компромисни приједлог за деескалацију ситуације на КиМ

Срна
Foto: Taнјуг

НИШ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се надао да ће у Бриселу на састанку делегација Београда и Приштине бити постигнут договор у вези са кризом на сјеверу Косова и Метохије, те да вјерује да нису далеко од рјешавања тог проблема.

"Надам се да ћемо тиме успети да избегнемо и евентуалне будуће проблеме, што је много важно и за српски народ на Косову и Метохији, а и за Албанце и цео регион", рекао је Вучић новинарима код Ниша.

Вучић је истакао да Београд никада не условљава разговоре и да је дијалог под окриљем ЕУ за Србију нешто основно што поштује од почетка и чему је привржена, те напоменуо да је о дијалогу у Бриселу разговарао са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. Он је објаснио да је то став Београда зато што свака врста дестабилизације или проблема који се направи, чак и ако је ограниченог карактера, свима прави велики проблем и у привлачењу инвеститора и имиџу земље.

"Тако да је за нас од великог интереса да покушамо да на сваки могући начин напредујемо у економији, радимо на владавини права и, оно што је ЕУ важно, и на решавању односа са Приштином. Нећемо бити члан ЕУ док у потпуности не решимо односе са Приштином. То људи у Србији треба да знају, али има још доста да радимо, мораћемо да се боримо", рекао је Вучић.

Вучић и Фон дер Лајенова присуствовали су данас церемонији обиљежавања почетка радова на модернизацији и рехабилитацији пруге Ниш-Брестовац на међународном жељезничком Коридору 10, као и потписивању уговора између Јавног предузећа "Коридори Србије" и Конзорцијума "Штрабаг" о изградњи прве фазе Ауто-пута мира на дионици Мерошина-Мерошина један.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана