Вучић: Надам се повољнијим цијенама руског гаса за Србију

Танјуг
Foto: спутник

МОНАКО- Предсједник Александар Вучић изјавио је данас да ће и Србија бити у проблему ако руски гас у Европи буде 2.000 долара за 1.000 метара кубних, али да ће свакако наша земља боје проћи од других и да се нада повољнијим цијенама у договору са Русијом.

Вучић је тако одговорио на питање новинара како коментарише то што је Медведев данас поручио ЕУ да ће плаћати гас 2.000 долара.

Не могу да кажем да је то добро за нас, рекао је Вучић и додао да ће свакако гледати да се умање наши проблеми у свјетској кризи.

"Да учинимо да буде мања криза него у другим земљама. Ипак, 2.000 долара за гас би за нас било неизџиво. Надам се да ћемо постићи повољнији договор", рекао је Вучић.

Истакао је да не зна ко би у Европи могао да плати тако високу цену гаса, као и да је гас из других извора само празна прича, пошто тако може да се надомести само дио потребних количина гаса.

Предсједник је додао да Србија сада има и најјефтинију струју у Европи.

Каже да ће и вечерас када заврши обавезе у Монаку, пре одласка у Шпанију, поново да се бавити тиме шта још може да се уради како би се наша земља додатно осигурала кризи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана