Вучић: На вјежбу су били позвани сви чланови предсједништва БиХ

Срна
Вучић: На вјежбу су били позвани сви чланови предсједништва БиХ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је позив за војну вјежбу “Садејство 2020” на Пештеру, којој је данас присуствовао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, био упућен свим члановима Предсједништва БиХ.

 “Урадили смо нешто и желели бисмо да увек имамо најближу могућу сарадњу, али увек ћете наћи људе који ће зарад дневнополитичких поена да пронађу нешто што ће само њима да буде важно”, рекао је Вучић новинарима.

Вучић је послије данас одржане вјежбе поручио да је Војска Србије и бошњачка, али и сваког другог становника Србије и да ништа није уперено против Бошњака.

“Моја порука је само једна - ово је њихова војска, ово су њихова земља и огњишта. Не само да нико неће да их дира, већ ће да их брани уколико било ко било када помисли да их нападне. Ништа није уперено против Бошњака”, рекао је Вучић новинарима.

Вучић је поручио да у данашњој вјежби нема никаквих скривених порука, него само најљепших могућих.

Он је за март поново најавио долазак на Пештер, када ће обићи све путеве за које је обећано да ће бити завршени и истакао да се граде пут Нови Пазар-Тутин, завршава пројекат Нови Пазар-Рибариће, Рашка-Нови Пазар.

“Апсолутно најважније, не само за људе у Дугој Пољани, већ и за људе у Новом Пазару и Сјеници, је да када будемо радили ауто-пут Пожега-Ивањица-Дуга Пољана- Бољаре, онда ће Београд бити удаљен два сата и 10 минута, а да, када буду у Републици Српској и БиХ урадили део пута од 100 километара од Вишеграда до Сарајева, онда ће им Сарајево бити на два и по сата”, рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана