Вучић на састанку са шеиком Бин Заједом: Залагање за мир нема алтернативу

NN
Foto: Instagram

АБУ ДАБИ - Предсједник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ шеик Абдул бин Зајед ал Нахјан сагласили су се данас да залагање за мир нема алтернативу у међународним односима, као и да су двије земље искрено посвећене том циљу.

На састанку је било ријечи о најновијем развоју геополитичке ситуације и тектонским поремећајима у архитектури међународних односа, који су отворили бројне нове конфликте и донијели велику неизвјесност и дубоке подјеле између нација и држава, пише РТРС.

Током разговора, посебан фокус стављен на још бржи развој свеобухватне и стратешке билатералне и економске сарадње двије земље, навео је предсједник Србије на Инстаграму.

"Неизбјежно, размијенили смо мишљења и о најновијем развоју геополитичке ситуације и тектонским поремећајима у архитектури међународних односа, који су отворили бројне нове конфликте и донијели велику неизвјесност и дубоке подјеле између нација и држава. Сагласии смо се да залагање за мир нема алтернативу у међународним односима, као и да су наше земље искрено посвећене том циљу", написао је Вучић на Инстраграму.

Вучић се претходно састао са предсједником УАЕ шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, са којим је разговарао о геополитичкој ситуацији и унапријеђењу односа и сарадњи двије земље.

Вучић је најавио да ће Србија у року од 48 часова потписати први уговор са УАЕ о куповини њихових дронова-самоубица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана