Вучић: Моземо само да молимо људе да се вакцинишу

Танјуг
Foto: ГС

БЕОГРАД- Председник Александар Вучић изјавио је данас да не зна када ће бити уведене ковид пропуснице и које ће све мjере бити донијете, као и да њему једино остаје да моли људе да се вакцинишу.

"Не знам какве ћемо мере да доносимо, зато што морамо да живимо. Људи су сити свега, али није важно ни то шта људи мисле, јер није посао државе да се додворава људима када је у питању болест и здравље људи већ да обезбеди да се најбезболније прође кроз пандемију и да обезбеди лечење.

Важно је и како ћемо да сачувамо економију, јер све морамо да платимо, а из чега ако нам не ради ништа", рекао је Вучић на питање да ли ће и када бити уведене ковид пропуснице.

Предсједник је истакао да не може да вјерује да људи неће да се вакцинишу јер вјерују у "приче из 16. века" како ће са вакцином добити чип и како ће им се лијепити магнети на том мјесту. "Дајте будите одговорни, ако нисте према себи, будите према најслабијима, настаријима да њима сачувамо животе", поручио је Вучић.

Каже да држава има најбоље лијекове који постоје у свијету за лијечење од ковида, као и вакцине, и запитао шта држава још стреба да уради за грађане да би сачували своје здравље.

Предсједник је нагласио да је одлазак сваког човјека због короне огроман губитак за нашу земљу и да грађани морају да разумију да ниједан људски живот не можемо да надоканадимо, као и да смо изгубили због короне пуно добрих људи.

Вучић је напоменуо да не може да нам ради економија и да се исплаћују исте или веће плате грађанима ако нам ништа не ради због короне и да још није чуо да је неко у јавном сектору тражио да добије мању плату пошто држава има мање приходе.

"Сви желимо да имамо већа или иста примања, али нико не разумије са каквим се проблемима суочавамо", казао је Вучић и још једном поручио грађанима да се вакцинишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана